Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Goldman Sachs: «Φαίνεται ότι θα βγάλουμε πολλά από αυτήν την υπόθεση»

Goldman Sachs: «Φαίνεται ότι θα βγάλουμε πολλά από αυτήν την υπόθεση»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στοιχεία-φωτιά για τις δραστηριότητες του τραπεζικού «κολοσσού» της Goldman Sachs (GS) την περίοδο 2007-2008, οπότε κορυφώθηκε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, έφερε σήμερα στο φως η Επιτροπή Ασφαλίσεων και Ανταλλαγών της αμερικανικής Γερουσίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πρόκειται για μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στα οποία ανώτερα διοικητικά στελέχη της GS εμφανίζονται να επικροτούν επενδυτικές κινήσεις υψηλού ρίσκου και συγκεκριμένα τις υποθηκεύσεις εκατοντάδων ακινήτων στις ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι θα βγάλουμε πολλά από αυτήν την υπόθεση», αναφέρει σε email του το 2007, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Donald Mullen, κατά την επικοινωνία του με συνεργάτη του.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο των email, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής, Carl Levin, τόνισε ότι «η GS αποκόμισε τεράστια κέρδη στοιχηματίζοντας εναντίον της αγοράς υποθηκευμένων ακινήτων».

Ο τραπεζικός «κολοσσός» έχει ήδη τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο για εξαπάτηση μεγάλου αριθμού επενδυτών, ενώ η Γερουσία εξετάζει το ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη διάρκεια της κρίσης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο