Αρχική | Οικονομία | Οι κρίσιμες συναντήσεις Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον

Οι κρίσιμες συναντήσεις Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι κρίσιμες συναντήσεις Παπακωνσταντίνου στην Ουάσιγκτον

Κοινή συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, είχε σήμερα στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως ήταν αναμεμενόμενο, αντικείμενο της συζήτησης ήταν το θέμα της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης που ζήτησε η Ελλάδα, αλλά και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος.

Ο Ο.Ρεν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ.Κ.Τρισέ και ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμε τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, συζήτησαν τόσο το ποσό που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα, όσο και η πηγή, εάν δηλαδή θα πρόκειται για την πρώτη δόση από τα 15 δισ. που εκτιμάται ότι θα διαθέσει ο διεθνής οργανισμός για φέτος.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε πέρα από την ενεργοποίηση του μηχανισμού και η πρόοδος των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η χρηματοδότηση από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ ενώ αργότερα σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών της Βραζιλίας, Γκουίντο Μοντέγκα και της Ρωσίας, Αλεξέι Κουντρίν.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο