Αρχική | Κόσμος | «Ροζ» σκάνδαλο στην Wall Street

«Ροζ» σκάνδαλο στην Wall Street

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Ροζ» σκάνδαλο στην Wall Street

Οι 31 αξιωματούχοι  της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς αποκαλύφτηκε ότι οι ώρες που περνούσαν στους υπολογιστές τους στην ώρα της δουλειάς, δεν είχε αντικείμενο την εποπτεία τοης αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Αντί να παρακολουθούν τα δρώμενα της Wall Street, προτιμούσαν… πορνό και μάλιστα την περίοδο που το οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ σχεδόν κατέρρεε, δηλαδή πριν από περίπου από δυόμισι χρόνια.

Η έρευνα έγινε  κατόπιν αιτήματος του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή Τσάρλς Γκράσλεϊ και  αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι  παραβίασαν επανειλημμένα τον κυβερνητικό  κώδικα δεοντολογίας.

Ανώτατος δικαστικός, που το γραφείο του ήταν στα  κεντρικά γραφεία της Επιτροπής  Κεφαλαιαγοράς στην Ουάσινγκτον, συμπλήρωνε το καθημερινό του 8ωρο κατεβάζοντας πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του. Όταν ο σκληρός δίσκος γέμιζε, τότε εκείνος μετέφερε το υλικό σε cd και dvd τα οποία κρατούσε στο γραφείο του.

Ο επιμένων νικά. Ένας λογιστής της επιτροπής αν και  εμποδίστηκε 16 χιλιάδες φορές από  το να μπει σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό, τελικά κατάφερε να δει αυτό που ήθελε. Ο συγκεκριμένος λογιστής αρνήθηκε να απολογηθεί και τιμωρήθηκε με 14 ημέρες περιορισμό από την εργασία του.

Οι 17 από τους  συνολικά 31 εμπλεκόμενους χαρακτηρίζονται  υψηλόβαθμα στελέχη και ο μισθός  τους ξεπερνούσε τα 222.418 δολάρια.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο