Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Η ερωτική πλευρά του... ΔΝΤ

Η ερωτική πλευρά του... ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ, ο οποίος θα ασχολείται με το ελληνικό πρόβλημα σε ημέρα δικής του προσωπικής γιορτής, αφού την Κυριακή που θα συναντά για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο τον Γ. Παπακωνσταντίνου θα σβήνει μαζί του τα 61 κεράκια της γενέθλιας τούρτας του.

 Ο διευθυντής του ΔΝΤ βλέπει την διαχείρηση του ελληνικού προβλήματος ως ένα προσωπικό ατού για να πατήσει πόδι στην Ευρώπη και να ενισχύσει τις πιθανότητες για να ικανοποιήσει την ενδόμυχη φιλοδοξία να αναρριχηθεί στον θώκο της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2012, διαδεχόμενος τον Νικολά Σαρκοζί.

Ίσως να τα είχε καταφέρει, αν δεν του στερούσε την δυνατότητα η ανθυποψήφιά του Σεγκολέν Ρουαγιάλ, που πήρε το χρίσμα των γάλλων Σοσιαλιστών, διεκδίκησε ανεπιτυχώς την είσοδό της στα Ηλύσια Πεδία και έστειλε τον μεσιέ Στρος Καν στην εξορία της Ουάσιγκτον, όπου η έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Θεωρείται χαρισματικός διπλωμάτης και μοναδικός συζητητής, αλλά σκληρός διαπραγματευτής. Όπως επισημαίνει ο «Ταχυδρόμος», δακτυλογραφεί ο ίδιος τους λόγους του μέσα στα αεροπλάνα, χρησιμοποιώντας τελευταία έναν ούλτρα φλατ υπολογιστή που μπαίνει σε λειτουργία μόνο εφόσον δει το πρόσωπο του κατόχου του. Μανιωδώς συλλέγει γκατζετάκια, σαν τον δικό μας πρωθυπουργό δηλαδή, ενώ μονίμως βρίσκεται σε δίαιτα, αφού παίρνει βάρος πολύ εύκολα.

Η θητεία του πάντως στην Ουάσιγκτον δεν είναι ήρεμη. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου έπαιξαν οι εξωσυζυγικές του περιπέτειες. Ο ίδιος ήταν (και παραμένει) παντρεμένος με την διάσημη δημοσιογράφο της γαλλικής τηλεόρασης

Αν Σεκλέρ, ωστόσο μέσα στους διαδρόμους του ΔΝΤ πριν δυο χρόνια πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η ευνοιοκρατία που υπήρχε από την πλευρά του προς μια ουγγρικής καταγωγής υφισταμένης του, της Πιρόσκα Ναγκί. Η φήμη έγινε σύντομα δημοσιεύματα και στη συνέχεια σκάνδαλο, για το οποίο χρειάστηκε να περάσει από εξεταστική επιτροπή, η οποία ερεύνησε όμως μόνο ενδεχόμενα διοικητικά (και όχι ερωτικά) παραπτώματα και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο