Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Οι 20 ισχυροί του κόσμου συζήτησαν για την Ελλάδα

Οι 20 ισχυροί του κόσμου συζήτησαν για την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι 20 ισχυροί του κόσμου συζήτησαν για την Ελλάδα

Το ζήτημα της Ελλάδας ήταν ένα από τα βασικά που απασχόλησαν την υπουργική σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών, η οποία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στην Ουάσιγκτον. Αν και δεν περιλαμβάνονταν επίσημα στην ατζέντα, το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο, σύμφωνα με εκτενή ανταπόκριση του BBC.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί ξένοι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν προβληματισμό, έκαναν λόγο για «σπίτι του γείτονα που μπορεί να κάψει και το δικό μας σπίτι» και κάλεσαν το ΔΝΤ, την Ελλάδα και την ΕΕ να κινηθούν γρήγορα προκειμένου να υπάρξει ένα πακέτο ισχυρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων αλλά και και μέτρων στήριξης.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις αρχές Μαΐου και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα προβλήματα στην διαδικασία του μηχανισμού που αποφασίστηκε.

Στα επίσημα ανακοινωθέντα, πάντως, το εξασέλιδο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε κατά το κλείσιμο της συνάντησης αναφέρει πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας «προχώρησε καλύτερα απ΄ό,τι είχε προβλεφθεί αρχικά». Παράλληλα, υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες που συμμετείχαν στην Σύνοδο του G20  ευλόγησαν τα γένια τους, λέγοντας ότι οι δικές τους προσπάθειες βοήθησαν να τερματιστεί ο χρηματοπιστωτικός πανικός που κατέλαβε την παγκόσμια οικονομία πριν από ένα χρόνο.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

@kkoolook την 25.04.2010, 22:15
avatar
The new world order is concerned... Funny!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο