Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Επίθεση Τσίπρα στον Λοβέρδο

Επίθεση Τσίπρα στον Λοβέρδο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κόντρα με φόντο το ασφαλιστικό ξέσπασε σήμερα στην Βουλή με τον κ. Τσίπρα να κάνει σφοδρή επίθεση στον κ. Λοβέρδο.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να συγχωρήσει τα λάθη, ακόμη και την εγκληματική αμέλεια, και τις γκάφες τις συγχωρεί, το εκ προμελέτης έγκλημα όμως δεν το συγχωρεί», είπε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο, τον ρώτησε: «Πώς ανέχεστε να σας υπαγορεύουν και να σας υποδεικνύουν οι επιτελείς, οι τεχνοκράτες του Δ.Ν.Τ, τα άρθρα και τις διατάξεις ενός νομοσχεδίου.

Καταντήσατε τη σύνταξη σε επίδομα και πάτε να ξεμπερδέψετε με την κρατική συμμετοχή. Λέτε κίνητρα παραμονής στον εργασιακό βίο και εννοείτε τον ωμό εκβιασμό, διότι σκοπεύετε να μειώσετε τις συντάξεις κατά 25% και 30%».

Ο κ. Λοβέρδος, απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση δέχθηκε παρεμβάσεις του ΔΝΤ, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι τέτοιες «μομφές δεν αφορούν την κυβέρνηση».

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό «δημοσιονομικό δυναμίτη που επηρεάζει τη δημοσιονομική ισορροπία της χώρας» και τόνισε την ανάγκη «άμεσης και καίριας παρέμβασης, αφενός για να διασώσουμε το σύστημα που είναι υπό κατάρρευση και αφετέρου για να βοηθηθεί το σύστημα διάσωσης της Ελλάδος».

«Όσο αδρανούμε, το χειροτερεύουμε. Είναι ένα σύστημα χρεοκοπημένο, μεταπολεμικό και επιβαρημένο επί πολλές δεκαετίες από πελατειακές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις και για αυτό έχουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι πρόβλημα αμέλειας, αναλγησίας, ευθυνοφοβίας και αδράνειας. Πρέπει τώρα να δώσουμε λύσεις», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο