Αρχική | Πολιτική | Ξαφνική ανατροπή στη παραλαβή του C4 I.

Ξαφνική ανατροπή στη παραλαβή του C4 I.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξαφνική ανατροπή στη παραλαβή του C4 I.

Μετά την πληρωμή 4.000.000 ευρώ, περίπου, προς την SAIC, ανάδοχο εγκατάστασης του C4 I., το υπουργείο αλλάζει τακτική, και ακυρώνει τη παραλαβή. Με καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία SAIC για το σύστημα ασφαλείας C4I απειλεί να απαντήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην αίτηση επιδιαιτησίας που η εταιρεία κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) αξιώνοντας την καταβολή 70 εκατ. ευρώ και την ακύρωση των εγγυητικών επιστολών που έχει καταβάλει, συνολικού ποσού 18.877.376,29 ευρώ.

Αν και ο κ Βούγιας υπέγραφε εντάλματα με τα οποία συνεχιζόταν η αποπληρωμή του συστήματος, η καταγγελία του γεγονότος από τη ΝΔ οδήγησε την κυβέρνηση σε αλλαγή της απόφασης της.

Έτσι, με απόφασή του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σ.Βούγιας αρνείται να υπογράψει το συμβόλαιο οριστικής παραλαβής του συστήματος που συμφωνήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 2008.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου επικαλείται μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της εταιρείας καθώς δεν επιβεβαιώνεται  ότι το σύστημα είναι ενιαίο και διαλειτουργικό, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση αγοράς, και ότι παραδόθηκε έτοιμο προς χρήση, "με το κλειδί στο χέρι", όπως αναφέρεται.

Το υπουργείο δίνει προθεσμία 15 ημερών στην εταιρεία να παραδώσει το σύστημα σε πλήρη λειτουργία, κάτι που πρέπει να αποδειχθεί έπειτα από ελέγχους και δοκιμές.

Εάν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, το υπουργείο γνωστοποιεί την πρόθεσή του να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η παρακράτηση των εγγυητικών επιστολών, την ακύρωση των οποίων έχει ζητήσει με την αίτησή της στο ICC η εταιρεία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο