Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Φλωράκης φταίνε για την Siemens

Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Φλωράκης φταίνε για την Siemens

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευθύνες στους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Χαρίλαο Φλωράκη έριξε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, που κλήθηκε σήμερα να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Siemens και η οποία βρίσκεται στην τελική της ευθεία πριν την εξαγωγή των τελικών δικαστικών πορισμάτων.

Στην κατάθεσή του ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι το σκάνδαλο με τις μίζες μεταξύ ελληνικού δημοσίου και γερμανικής εταιρίας δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο  και ότι ο ίδιος προσπάθησε στο παρελθόν με υπόμνημά του να καταθέσει τις πληροφορίες που γνώριζε.

«Η διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να ξεκινήσει από την Οικουμενική κυβέρνηση 1989-90, καθώς οι Μητσοτάκης, Παπανδρέου και Φλωράκης φαίνεται ότι δέχτηκαν με απευθείας ανάθεση την προμήθεια 470.000 ψηφιακών παροχών, συνολικής αξίας 32 δισ. δραχμών και τις διοχέτευσαν προς τις εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΖΗΜΕΝΣ ΕΛΛΑΣ», υποστήριξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Στο μεταξύ χτες ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος επανέφερε την πρόταση να εξεταστεί ενώπιον την επιτροπής ο ιδιοκτήτης της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης, μετά την καταγγελία που έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά.

Μάρτυρας - κλειδί της υπόθεσης είναι ο χρηματιστής Σάββας Γιαννακάκης, του οποίου η κατάθεση θα ξεκινήσει σήμερα και πιθανότατα θα συνεχιστεί αύριο.

Ο ίδιος φέρεται ότι αποτελούσε τον κομιστή χρηματικών ποσών, καθώς μαζί με δύο άλλους χρηματιστές βοήθησαν τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Λέτσα να φέρει ποσά 2,5 - 3 εκατομμύρια ευρώ από το εξωτερικό. Τα χρήματα δόθηκαν στη συνέχεια στο Μιχάλη Χριστοφοράκο για παράνομες πληρωμές προς στελέχη ΔΕΚΟ και πολιτικούς.

Ο Λέτσας έμβασε το ποσό που τον ενδιέφερε στο λογαριασμό ενός τρίτου χρηματιστή στο εξωτερικό και ίδιος έδωσε τα χρήματα στον κ. Γιαννακάκη, ο οποίος με τη σειρά του τα παρέδωσε στον Λέτσα.

«Πρόκειται για μία συνήθη διαδικασία, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που για προσωπικούς τους λόγους, προτιμούν να αποκρύπτουν χρήματα από την οικογένειά τους, δηλαδή να μην εμφανίσουν κοινούς λογαριασμούς με τη γυναίκα τους, ή τα παιδιά τους», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εξεταστική θα ζητήσει και νέα παράταση εργασιών, καθώς αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η αποστολή του συνόλου της δικογραφίας, ενώ θα απαιτηθεί η συνδρομή εμπειρογνωμόνων της Τράπεζας της  Ελλάδος για τους λογαριασμούς που κατατίθενται στην εξεταστική από την Ελβετία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο