Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Οι υποχρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών

Οι υποχρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι υποχρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών

Να σεβαστούν σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα των επιβατών, που ταλαιπωρήθηκαν από την απαγόρευση πτήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, ζήτησε σήμερα από τις αεροπορικές εταιρείες η Έλεν Κέρνς, εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για τις αερομεταφορές, επιτρόπου, Σιίμ Κάλας.

Η Κερνς δήλωσε σχετικά: «(Ο Σιίμ Κάλας) είναι ιδιαίτερα ανήσυχος με τις πληροφορίες που φτάνουν από διαφορετικές πλευρές της ΕΕ, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όσοι επιβάτες επιθυμούν να αποζημιωθούν για το αεροπορικό τους εισιτήριο ή να αναλάβει η αεροπορική εταιρεία τα έξοδα διαμονής τους, μέχρι να μπορέσουν να ταξιδέψουν».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κανονισμοί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι επιβάτες έχουν πολύ συγκεκριμένα δικαιώματα που τους προστατεύουν.

Στα μάτια του νόμου οι υποχρεώσεις που έχουν οι αεροπορικές εταιρείες είναι απολύτως ξεκάθαρες και πρέπει να ισχύουν ακόμα και σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου. Οι (πιθανές) αποζημιώσεις που θα δώσουν οι αεροπορικές εταιρείες θα καταβληθούν στο πλαίσιο του σεβασμού των υποχρεώσεών τους προς τους επιβάτες».

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι επιβάτες της ΕΕ έχουν το δικαίωμα σε περίπτωση ακύρωσης να αποζημιωθούν για ολόκληρο το αντίτιμο του αεροπορικού τους εισιτηρίου, συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Σε αντίθετη περίπτωση η αεροπορική εταιρεία οφείλει να τους προσφέρει εναλλακτικό τρόπο, για να φτάσουν στον προορισμό τους και να τους πληρώσει τα έξοδα διαμονής.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο