Αρχική | Ελλάδα | «Επαναστατικό Αγώνα» δείχνουν τα ευρήματα

«Επαναστατικό Αγώνα» δείχνουν τα ευρήματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Επαναστατικό Αγώνα» δείχνουν τα ευρήματα

Σε επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» έχουν χρησιμοποιηθεί τα δύο καλάνσικοφ και το αυτόματο MP5 που βρέθηκαν στη γιάφκα της Κυψέλης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, που έγιναν γνωστά το βράδυ της Τρίτης.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στο Γουδή στις 23 Δεκεμβρίου 2008 και εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στα Εξάρχεια λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Ιανουαρίου 2009, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυφύλακας των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης. Επίσης, το αυτόματο MP5 χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση του Β΄  Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας στις 30 Απριλίου του 2007.

Την Τετάρτη αναμένονται και τα αποτελέσματα από την βαλλιστική στα τρία πιστόλια, που βρέθηκαν στη γιάφκα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, στη γιάφκα στην Κυψέλη βρέθηκαν ακόμα: ένας εκτοξευτήρας ρουκετών, τύπου RPG-7, πέντε ρουκέτες, τρεις χειροβομβίδες, φορέας αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με πλήρες ηλεκτρικό κύκλωμα,

68 μασούρια εκρηκτικού γαλακτώματος και ζελατοδυναμίτιδας, πέντε μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, ποσότητα ηλεκτρικών πυροκροτητών, ένας γεμιστήρας υποπολυβόλου, κενός φυσιγγίων, ένα ξύλινο κοντάκι καφέ χρώματος, 14 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, των 9 χιλιοστών, LUGER, εκ των οποίων τρία φέρουν βύθισμα στο καψύλιο κα δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου KALASHNIKOV, με βύθισμα στο καψύλιο.

 Εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών που βρέθηκε, η αστυνομία διέταξε για λόγους ασφαλείας την εκκένωση της πενταώροφης πολυκατοικίας και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με έξοδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο