Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Εξετάζονται συγχωνεύσεις μικρών νοσοκομείων

Εξετάζονται συγχωνεύσεις μικρών νοσοκομείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ακόμα και συγχωνεύσεις νοσοκομείων μικρής δυναμικότητας φαίνεται ότι εξετάζονται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος περικοπής δαπανών της κυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας προτείνεται να καταργηθεί, καθώς υπάρχουν άλλες δομές που μπορούν να καλύψουν την αποστολή.

Παράλληλα, προτείνεται η συγχώνευση του Κέντρου Κληρονομικών Νοσημάτων Αίματος με το Εθνικό Κέντρο Αίματος, του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, καθώς και η ενσωμάτωση στο Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ατόμων με Αναπηρίες και του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου άφησε να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας» δεν αποκλείεται μικρά νοσοκομεία, τα οποία υπάρχουν διάσπαρτα στο Νομό Αττικής, να ενταχθούν διοικητικά σε μεγαλύτερα ιδρύματα, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στους φορείς που θα συγχωνευτούν δεν πρόκειται να απολυθούν.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο