Αρχική | Πολιτική | Στην επιφάνεια σκάνδαλο με μίζες

Στην επιφάνεια σκάνδαλο με μίζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην επιφάνεια σκάνδαλο με μίζες

Την αναστολή άσκησης καθηκόντων για τέσσερις υπαλλήλους του Υπουργείου του, που φέρονται αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλο με Μηχανήματα Έργου, αποφάσισε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.
ενώ σε αργία θα τεθεί τόσο ο Γενικός Διευθυντής της εν λόγω  υπηρεσίας και όσοι υπάλληλοι υποστούν πειθαρχική δίωξη.

Ειδικότερα, τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου Υποδομών, έπαιρναν μίζες μέσω ταχυδρομείου προκειμένου να χορηγούν εγκρίσεις και άδειες λειτουργίας σε συγκεκριμένο τύπο μηχανημάτων δημοσίων έργων.

Ως "ιδιαίτερα προβληματική"  χαρακτήρισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, τη λειτουργία της Δ/νσης Δ13 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων κάνοντας λόγο για αδιαφάνεια και παρανομίες στις Εγκρίσεις Τύπου - Ταξινομήσεις των Μηχανημάτων Έργων, ειδικά επί των ημερών του νύν διευθυντή της.

Μετά τις αποκαλύψεις παραπέμπονται στο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων, και στο Υπηρεσιακό (Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό) Συμβούλιο του Υπουργείου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και ένας υπάλληλος του Τμήματος Μηχανημάτων Έργων της συγκεκριμένης Διεύθυνσης.

Ήδη, o Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης με εγκύκλιο ματαίωσε την ένταξη των εξεδρών εργασίας στην κατηγορία των περονοφόρων.

Επίσης, η Διεύθυνση Δ13 ήδη ανακάλεσε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο οι εξέδρες εργασίας απαλλάσσονταν των τελών χρήσης.

Επίσης θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για την αναζήτηση των τελών που επεστράφησαν παρανόμως ή δεν κατεβλήθησαν εξαιτίας των υπόψη "ορθών επαναλήψεων".

Επιπλέον, ακυρώνονται οι παράτυπες ορθές επαναλήψεις που αφορούν στην μετατροπή Μηχανημάτων Έργων ιδιοκτησίας Ν. Σταφυλοπάτη και Γ. Λιάρη, από "καλαθοφόρα" σε "εξέδρες εργασίας".

Παράλληλα, ανακαλούνται άμεσα οι Εγκρίσεις Τύπου Μ.Ε. αλλά και οι άδειες κυκλοφορίας των οποίων εκδόθηκαν από την Νομαρχία Κιλκίς και πάσχουν νομιμότητας καθόσον βασίζονται σε ψευδείς εκθέσεις αυτοψίας.

Τέλος, η Δ/νση Δ13 θα συνεργαστεί με τον Υπουργό Υποδομών ώστε να απλουστευθεί η διαδικασία έγκρισης τύπου και να περιοριστεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης των κενών της νομοθεσίας και να εξορθολογιστεί η διαδικασία έγκρισης τύπου Μηχανημάτων Έργου.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο