Αρχική | Πολιτική | Πανελλαδικές: Όμηροι οι υποψήφιοι μαθητές

Πανελλαδικές: Όμηροι οι υποψήφιοι μαθητές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πανελλαδικές: Όμηροι οι υποψήφιοι μαθητές

Την έντονη δυσαρέσκεια της για την απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ, των καθηγητών της ΟΛΜΕ και των δασκάλων της ΔΟΕ να απεργήσουν εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων εξέφρασε από το βήμα της Βουλής σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «μπορούμε να συζητάμε θέμα απεργίας στις εξετάσεις; Υπάρχει λειτουργός που θα κρατήσει ομήρους εκατοντάδες υποψηφίους; Είμαι σίγουρη ότι κανένας εκπαιδευτικός λειτουργός δεν θα απειλήσει  ευθέως το μέλλον του μαθητή».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με το υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε πάλι στους βασικούς του άξονες, δηλαδή στη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου για τα κολλέγια, την κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υποχρεωτική παραμονή του πρωτοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού για τρία χρόνια στον τόπο του διορισμού του, αποκλειστικά μέσω των εξετάσεων ΑΣΕΠ.

Την αντίδρασή της σε σημεία του πολυνομοσχεδίου επεσήμανε η εκπρόσωπος της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι «η κατάργηση της βάσης του δέκα υποβαθμίζει την εκπαίδευση» και έκανε έκκληση στο υπουργείο να μετατεθεί ο χρόνος κατάθεσης του σχεδίου - νόμου μετά τις εξετάσεις. 

«Το να μην το καταθέσουμε τώρα δεν έχει πολιτική λογική. Θα το ψηφίσουμε κρυφά τον Ιούλιο; Δεν το θεωρώ πολιτικά έντιμο», ήταν η απάντηση της υπουργού.

Η ίδια επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι η προϋπηρεσία των ωρομισθίων δεν θα χαθεί, ωστόσο «πλέον ζητάμε όλοι οι υποψήφιοι να διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ και οι έχοντες προϋπηρεσία να χτίζουν μέσω αυτού το φορέα το εκπαιδευτικό τους προφίλ, με βάση τις σπουδές τους και την εμπειρία τους».

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Να επιμείνει στις θέσεις της και να μην οπισθοχωρήσει σε περίπτωση απεργίας  εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε πως «δεν μπορεί το κράτος να είναι όμηρος των απεργών».

«Βλέποντας την κυβέρνηση να συμφωνεί με την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ  δεν θα μας εξέπληττε αν καταθέτατε το νομοσχέδιο το καλοκαίρι», δήλωσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ο οποίος τάχθηκε ενάντιος στην υποχρεωτική παραμονή των νεοδιοριζόμενων επί τριετία στον τόπο διορισμού τους.

Την αντίθεσή του στη νέα μορφή του αναπληρωτή εκπαιδευτικού αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο εξέφρασε με τη σειρά του και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο