Αρχική | Πολιτική | ΝΔ: Εκτός πραγματικότητας όσοι θέλουν ΔΝΤ

ΝΔ: Εκτός πραγματικότητας όσοι θέλουν ΔΝΤ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΝΔ: Εκτός πραγματικότητας όσοι θέλουν ΔΝΤ

«Εκείνοι που βλέπουν το ΔΝΤ ως εναλλακτικό μηχανισμό άντλησης φθηνού δανεισμού είναι εκτός πραγματικότητας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος, για την διαπιστωμένη πλέον πρόθεση της κυβέρνησης να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

«Οι όροι του ΔΝΤ είναι εκείνοι που μετράνε, όχι το επιτόκιό του. Άλλωστε τα δάνεια δίνονται από το ΔΝΤ μόνον εφόσον ικανοποιούνται οι όροι που βάζει» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε επίσης ότι   «η εμπειρία από την προσφυγή στο ΔΝΤ διαφόρων χωρών δείχνει ότι οι όροι που έβαζε στις χώρες αυτές είχαν δραματικές συνέπειες».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε πάντως αρνητικά στο εάν αφορούν και την κ. Ντ. Μπακογιάννη οι αναφορές του και δήλωσε ότι αφορά μόνο εκείνους που βλέπουν το ΔΝΤ ως μηχανισμό για να βρουν φθηνό χρήμα.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ισχυρίσθηκε ακόμη ότι τον Οκτώβριο η ΝΔ παρέδωσε μία οικονομία με πρόβλημα ελλείμματος και δημοσίου χρέους , «ένα δημόσιο χρέος όμως το οποίο παρέλαβε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ» συμπλήρωσε,  «αλλά η κυβέρνηση το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού».

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου άσκησε με δηλώσεις του και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας. «Αυτούς τους 6,5 μήνες η κυβέρνηση ασχολήθηκε μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης» υποστήριξε. Ανέφερε επίσης πως και  όταν  τελικά πήρε μέτρα,  αυτά ήταν πολύ σκληρά και δεν θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο