Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Μερική άρση της απαγόρευσης πτήσεων

Μερική άρση της απαγόρευσης πτήσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μερική άρση της απαγόρευσης πτήσεων

Την απόφαση να άρουν μερικώς από αύριο τους περιορισμούς, που ισχύουν τις τελευταίες ημέρες στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, πήραν το απόγευμα της Δευτέρας οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι οποίοι συνεδρίασαν για το συγκεκριμένο ζήτημα με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι «υπάρχει συμφωνία των υπουργών για μεγαλύτερη ευελιξία στους περιορισμούς (των πτήσεων)».

Ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Σιίμ Κάλας, είπε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει να πετάξουν, από αύριο, περισσότερα αεροσκάφη. Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί, που συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συζητήσουν αργότερα τις οικονομικές επιπτώσεις που είχε η εξάπλωση του νέφους της τέφρας πάνω από την Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε από την ισπανική προεδρία της ΕΕ, οποιαδήποτε απόφαση για επανάληψη των αερομεταφορών στην Ευρώπη έχει ως γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών, παρά την πίεση των αεροπορικών εταιριών που χάνουν τεράστια ποσά από τις ματαιώσεις πτήσεων και τα ξενοδοχεία που αναγκάζονται να πληρώσουν για τους επιβάτες που μένουν καθηλωμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μία ελληνική αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι για κάθε μέρα ματαιώσεων χάνει 600.000 ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο