Αρχική | Οικονομία | Τα επόμενα βήματα για τη στήριξη της Ελλάδας

Τα επόμενα βήματα για τη στήριξη της Ελλάδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τα επόμενα βήματα για τη στήριξη της Ελλάδας

Το νέφος της τέφρας από το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ της Ισλανδίας προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στις παγκόσμιες αερομεταφορές και μετέθεσε για την Τετάρτη την έναρξη των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, οι οποίοι μαζί με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, κάθε μέρα που περνά φέρνει την Ελλάδα όλο και πιο κοντά στη λύση του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση όχι μόνο της «κρίσης δανεισμού» αλλά και γενικότερα των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας της.

Στελέχη του ΔΝΤ έχουν πει ότι η αποστολή θα διαρκέσει τουλάχιστον 15 ημέρες και στη συνέχεια η όποια συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από το ΔΣ του Ταμείου. Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα χρειαστεί «μια, το πολύ δύο εβδομάδες» για να ενεργοποιήσουν οι χώρες της ευρωζώνης τον μηχανισμό, εάν η Ελλάδα το ζητήσει.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε μία απάντηση» σχετικά με το ύψος στο οποίο μπορεί να φτάσει η βοήθεια προς την Ελλάδα σε τριετές επίπεδο. Όμως χθες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι το ποσό των 30 δισ. ευρώ του μηχανισμού στήριξης είναι σχεδιασμένο να καλύψει μια περίοδο τριών ετών, ενώ το γερμανικό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει οποιοδήποτε πακέτο βοηθείας για την Ελλάδα.

Σήμερα το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού διευρύνθηκε σε νέο ρεκόρ – στις 481 μονάδες βάσης. Την Παρασκευή είχε διαμορφωθεί στις 443 μονάδες βάσης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο