Αρχική | Οικονομία | Στα ύψη το spread (468). Aνησυχία για τον αυριανό δανεισμό

Στα ύψη το spread (468). Aνησυχία για τον αυριανό δανεισμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα ύψη το spread (468). Aνησυχία για τον αυριανό δανεισμό

To spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund διευρύνονταν μέχρι και τις 468 μονάδες βάσης, σε ιστορικό υψηλό, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την εφαρμογή του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Επίσης, τo κόστος ασφάλισης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα έναντι αθέτησης πληρωμών διευρύνονταν στις 462,4 μονάδες βάσης από 438,2 μονάδες βάσης την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι το κόστος ασφάλισης 10 εκατ. ευρώ ελληνικού χρέους έναντι αθέτησης πληρωμών αυξήθηκε στα 462.400 ευρώ έναντι 438.200 ευρώ στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, σύμφωνα με το CMA Datavision.

Μετά το πολύ υψηλό επιτόκιο που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο, την περασμένη εβδομάδα, για να αντλήσει συνολικά 1,92 δισ. ευρώ με τα ετήσια και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, την Τρίτη γίνεται η δημοπρασία τρίμηνων γραμματίων (13 εβδομάδων) συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Ενδεχομένως, ο ΟΔΔΗΧ θα αντλήσει μεγαλύτερο ποσό, κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

Έτσι, καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου για τον Απρίλιο και τμήμα του Μαΐου. Για να καλυφθούν πλήρως και οι ανάγκες του Μαΐου χρειάζονται περί τα 8 δισ. ευρώ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο