Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Βαρβιτσιώτης: "Τα μέτρα θα φέρουν κοινωνική έκρηξη"

Βαρβιτσιώτης: "Τα μέτρα θα φέρουν κοινωνική έκρηξη"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Βολές κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προεκλογικά αν και ήξερε την κατάσταση στα οικονομικά της χώρας έλεγε ότι υπάρχουν χρήματα, εξαπέλυσε –μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Απέδωσε στον πρωθυπουργό βασικά λάθη στην πολιτική του από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της χώρας.

Εκτίμησε ότι θα υπάρξουν μέτρα –όπως μείωση μισθών- και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε μονόδρομο τη χώρα αναφορικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Δεν απέκλεισε την περικοπή του 14ου μισθού, απευχήθηκε μια κοινωνική έκρηξη, τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και έκανε λόγο για έκρηξη της ανεργίας το επόμενο διάστημα.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική γιατί εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης.

Σε ότι αφορά τα λάθη και τις παραλείψεις της ΝΔ, επισήμανε ότι ο κόσμος τιμώρησε στις εκλογές το κόμμα. Είπε επίσης ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Απέδωσε ευθύνες σε διάφορους υπουργούς για τους οποίους ανέφερε πως αν προκύψουν ευθύνες θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Για τα εσωκομματικά στη ΝΔ, είπε ότι στο κόμμα ένας είναι ο πόλος και αυτός είναι ο πρόεδρος. Τάχθηκε υπέρ της διαγραφής από το κόμμα όσων στελεχών ξεφεύγουν πολύ από την γραμμή του κόμματος λέγοντας ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ξεφύγει από τη γραμμή της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις προθέσεις των εκπαιδευτικών για κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα πέσουν τόσο χαμηλά.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο