Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Η Λ. Κατσέλη απαντάει σε δημοσίευμα της «Real News»

Η Λ. Κατσέλη απαντάει σε δημοσίευμα της «Real News»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί για την κυβέρνηση βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της οικονομίας, απαντάει η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με ανακοίνωσή της σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News» σχετικά με τον νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων .

Η υπουργός εξηγεί ότι με την υπογραφή της πρόσφατης αγορανομικής διάταξης, θεσπίστηκε πλαφόν μείωσης για ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το τέλος του έτους, ιδίως στα φάρμακα χαμηλότερης τιμής, ώστε να μπορέσουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να προσαρμοστούν στον νέο τρόπο τιμολόγησης.

«Πρόθεσή μας είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου που συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας σε έρευνα και καινοτομία, τόσο από τον Αναπτυξιακό Νόμο όσο και από το ΕΣΠΑ», σημειώνει η υπουργός και προσθέτει ότι «η στήριξη στις επιχειρήσεις του κλάδου πρέπει και θα γίνει παράλληλα με την στήριξη της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Ταυτόχρονα διασφαλίζουμε την ύπαρξη μιας δίκαιης τιμής για τα φάρμακα στην ελληνική αγορά, στοιχείο που ενισχύει το πραγματικό εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή».

Η υπουργός επισήμανε ότι «είναι προφανές πως από τη νέα πολιτική στην τιμολόγηση των φαρμάκων θίγονται συμφέροντα και αντιλήψεις, που ανεξέλεγκτα όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν σε εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης και δυσανάλογη επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι πρακτικές αυτές οδήγησαν τη χώρα μας στην τρίτη θέση στην κατάταξη των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το κόστος των φαρμάκων».

Προσθέτει δε ότι «απέναντι σε αυτές τις πρακτικές, η πολιτική μας αντιτάσσει το συμφέρον του συνόλου των πολιτών και της χώρας».

«Απέναντι στις αδιαφανείς διαδικασίες τιμολόγησης του παρελθόντος, επιλέξαμε τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου Τιμών. Τιμολογούμε τα φάρμακα στη βάση των 3 χαμηλότερων τιμών των χωρών-μελών της Ε.Ε., όπου υπάρχουν στοιχεία».

«Δεν αναμένουμε η πολιτική μας αυτή να είναι αρεστή στους λίγους εκείνους, που για πολλά χρόνια μέσα από την αδιαφάνεια και την χαριστική λογική χειραγωγούσαν το σύστημα.

Το μόνο που κατάφεραν πέραν των προσωπικών τους κερδών ήταν να επιβαρύνουν τον Έλληνα καταναλωτή και τα ασφαλιστικά ταμεία», κατέληξε η υπουργός.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο