Αρχική | Πολιτική | Σαμαράς: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Ντόρα

Σαμαράς: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Ντόρα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σαμαράς: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Ντόρα

Ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κρίση επιρρίπτει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

«Από τη στιγμή που ανέλαβε η τωρινή κυβέρνηση, με την αναβλητικότητά της, τις γκάφες της, τη διγλωσσία της, τις καθυστερήσεις της, τις αντιφάσεις και τις εμμονές της μετέτρεψε μία κρίση ελλείμματος -κοινή για όλους- σε κρίση δημόσιου δανεισμού, μοναδική διεθνώς...Μετέτρεψε την Ελλάδα σε αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ηθική του Πρωθυπουργού αλλά όχι και την ικανότητα της κυβέρνησής του. Του ασκεί κριτική για τη «φλυαρία» των υπουργών του που επηρέασε αρνητικά τις εξελίξεις.

Στη συνέχεια, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, καθώς υποστηρίζει ότι «η Ν.Δ και οι αρχές της είναι ασύμβατες έννοιες με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ».  Ενώ εκτιμά ότι η χώρα μπορεί και τώρα να αποφύγει το ΔΝΤ γιατί «είμαστε μία πλούσια υπερχρεωμένη χώρα». Αρκεί, όπως σημειώνει, να υπάρξει στροφή στην πολιτική της κυβέρνησης με έμφαση τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή δραστηριότητα.

Σε ό, τι αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ λέει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνυπάρξει με την Ντόρα Μπακογιάννη, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε διαγραφές αντιφρονούντων. Επισημαίνει πάντως ότι δε θα ανεχθεί την εσωστρέφεια.

Επιπλέον, απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο διάσπασης της Ν.Δ. Για το ότι η Ντόρα Μπακογιάννη παρ όλο που στις εσωκομματικές εκλογές πήρε 40% δεν έχει κανένα κομματικό αξίωμα σημειώνει: «Δεν είχαμε εκλογές για να καταγράψουμε ποσοστά, αλλά για να εκλέξουμε πρόεδρο ολόκληρου του κόμματος. Δεν είμαστε μετοχική εταιρεία για να πουλάμε και να αγοράζουμε πακέτα μετοχών. Είμαστε κόμμα εξουσίας».

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στα λάθη της διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, αναγνωρίζοντας και προσωπικά λάθη στον Κώστα Καραμανλή. «Σε κάποιες περιπτώσεις δίστασε, άργησε, δεν τόλμησε», τονίζει. Βέβαια σημείωσε επίσης ότι όσα συνέβησαν δεν βαραίνουν μόνο τον τότε πρωθυπουργό της ΝΔ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο