Αρχική | Ευρωπαϊκή Ένωση | Κυπριακές επιφυλάξεις για την αεροπορική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Κυπριακές επιφυλάξεις για την αεροπορική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Κύπρια υπουργός Συγκοινωνιών, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλή, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητηθεί νομική συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το κατά πόσο η μονογραφηθείσα αεροπορική συμφωνία ανάμεσα στην Κομισιόν και την Τουρκία συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για οριζόντια αεροπορική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία υπογράφηκε στις 25 Μαρτίου 2010, η κ. Μαρκουλή είπε ακόμη ότι κύριο θέμα συζήτησης της προγραμματισμένης συνάντησής της στις 21 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, με τον Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, θα είναι αυτή η συμφωνία. «Σκοπός μας», όπως είπε, «είναι να πάρουμε και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τίποτα σε αυτή τη συμφωνία δεν βλάπτει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Αν η Νομική Υπηρεσία (του Συμβουλίου) μάς διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε σε αυτή τη συμφωνία που να αποτελεί διάκριση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πιστεύουμε ότι θα μπορεί να προχωρήσει αυτή η συμφωνία και εμείς ως Κυπριακή Δημοκρατία θα ζητήσουμε να ενεργοποιήσουμε διατάξεις που περιέχονται προς όφελος της Δημοκρατίας», είπε η κ. Μαρκουλή.

Τέλος, η υπουργός επεσήμανε ότι απαίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι «να συμπεριληφθεί στη συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, όπως ήταν και η πρόθεσή μας το 2005, η μονογραφηθείσα συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κυπριακής Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 1963».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο