Αρχική | Πολιτική | Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος του κόμματος της ΝΔ,, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σήμερα από το Ναύπλιο, όπου πραγματοποιείται το προσυνέδριο του κόμματος, σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τον τρόπο χειρισμού των οικονομικών της χώρας, αλλά και αυτοκριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της παράταξης του.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε την προσπάθεια αυτοκάθαρσης που επιχειρείται στην παράταξη και δήλωσε «η ΝΔ έχει αναγνωρίσει όλες τις αμαρτίες της και ξεφορτώνεται όλα τα βαρίδια του παρελθόντος. Μηδενίζουμε το κοντέρ και οικοδομούμε ξανά την αξιοπιστία μας».

Αιχμές άφησε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο χειρισμού της οικονομικής κρίσης και τις λανθασμένες επιλογές, λέγοντας ότι «δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, αφού δείχνει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης» και επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, στον κ. Παπανδρέου.

«Ο πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει καταλάβει τίποτα ότι η δική του κυβέρνηση παραπατάει, ότι η δική του κυβέρνηση δοκιμάζεται, ότι η δική του κυβέρνηση μάς έφερε ως εδώ, ότι η δική του κυβέρνηση μάς σέρνει στην πλήρη παραδοχή αδυναμίας διαχείρισης του χρέους», είπε και συμπλήρωσε ότι «όσο η κυβέρνηση αποτυγχάνει, τόσο εκείνος προσπαθεί να επιρρίψει τις τεράστιες ευθύνες του σε άλλους».

Σκληρή κριτική άσκησε στα λόγια του πρωθυπουργού περί ευθύνης των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ.

«Ξεχνά ότι οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα υπερτριπλασίασαν τον δανεισμό της χώρας, ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον λαϊκισμό στη χώρα, ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα, ότι ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ για να βάλει το πιστόλι στο τραπέζι, αλλά η μπλόφα του γύρισε εναντίον της Ελλάδας και το πιστόλι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπογράμμισε για πολλοστή φορά την αντίθεσή του με την εμπλοκή του ΔΝΤ στην επίλυση του δημοσιονομικού αδιέξοδου της χώρας.

«Τα μέτρα που θα μας επιβάλουν, προκειμένου να μας στηρίξουν, δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία μας, ούτε η οικονομία μας. Όπου πήγε το ΔΝΤ ο πρώτος και απαράβατος όρος, που επέβαλε, ήταν η ισοπέδωση μισθών και συντάξεων».

Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναδρομή στην προηγούμενη 30ετία επιρρίπτοντας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ευθύνες της ΝΔ.

«Η ΝΔ παρέδωσε ένα πρόβλημα δημοσιονομικού ελλείμματος παρόμοιο με εκείνο που αντιμετώπιζαν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μετέτρεψε, μέσα σε λίγους μήνες με τους κακούς χειρισμούς της, σε πρόβλημα δημοσίου χρέους».

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε μάλιστα να αναφερθεί λεπτομερώς στα επιτόκια δανεισμού επί ΝΔ. «Το 2009 η ΝΔ δανείστηκε μεσοσταθμικά με επιτόκιο 4,2%. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δανείζεται με επιτόκιο πάνω από 6%. Δεν έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ το πρόβλημα με τους κερδοσκόπους και τα spreads, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους χειρισμούς της», είπε και επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι δεν πήρε έκτακτα μέτρα που θα διόρθωναν το πρόβλημα του ελλείμματος, με αποτέλεσμα τα spreads να σκαρφαλώσουν στις 200 μονάδες μετά στις 300 και τώρα στις 400.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο