Αρχική | Οικονομία | Τι θα αλλάξει στη τσέπη μας με τη προσφυγή στο Νομισματικό Ταμείο

Τι θα αλλάξει στη τσέπη μας με τη προσφυγή στο Νομισματικό Ταμείο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι θα αλλάξει στη τσέπη μας με τη προσφυγή στο Νομισματικό Ταμείο

Σκληρά μέτρα και λιτότητα φέρνει η προσφυγή στο ΔΝΤ στην χώρα μας. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, οι επιπτώσεις υπολογίζονται σε απώλεια 20% - 25% του συνολικού πλούτου (εισοδήματα, ακίνητη και κινητή περιουσία) των Ελλήνων.

Τα νέα μέτρα φέρνουν «πάγωμα» στις συντάξεις του Δημοσίου και 10% περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ.

Με μείωση μισθών απειλούνται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μετά την προτροπή του Όλι Ρεν για περικοπές στο μισθολόγιο του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι άνεργοι (αν βρουν δουλειά), θα απασχολούνται σε θέσεις μερικής απασχόλησης.

Τα σκληρά μέτρα οδηγούν κατ΄ επέκταση στην μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, στην μείωση τιμών και γενικότερα αναμένεται να βιώσουμε μια μακροχρόνια περίοδο υποχρεωτικής «νηστείας».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύεται σήμερα στο «Βήμα», δύο στους τρεις Έλληνες βιώνουν ήδη τις συνέπειες της κρίσης, ενώ το 73,8% του πληθυσμού φοβάται ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα φέρει ακόμα πιο σκληρές συνθήκες διαβίωσης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, μας δείχνει τον δρόμο για τον μηχανισμό στήριξης και τονίζει ότι η ελληνικές τράπεζες έχουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ενώ κλιμάκιο του ΔΝΤ καταφθάνει την Δευτέρα για να καθορίσουν τα μέτρα που θα απαιτηθούν προκειμένου να μας δανείσουν






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο