Αρχική | Ελλάδα | Ο καιρός του Σαββάτου 17 Απριλίου

Ο καιρός του Σαββάτου 17 Απριλίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο καιρός του Σαββάτου 17 Απριλίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ενώ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νότια. Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές για την εποχή. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στη νότια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το απόγευμα θα έχουν ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Με λίγες νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, ενώ αργότερα θα είναι παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειας διεύθυνσης, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις που αργότερα θα είναι παροδικά αυξημένες, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες αργότερα μέσα στην ημέρα θα είναι παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, ενώ θα εκδηλωθεί πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή 18 Απριλίου

Αρχικά θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα βαθμιαία θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί θα έχουν ένταση 4 τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή πτώση.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο