Αρχική | Πολιτική | Οι εφοπλιστές «ψαλίδισαν» τη Κατσέλη

Οι εφοπλιστές «ψαλίδισαν» τη Κατσέλη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι εφοπλιστές «ψαλίδισαν» τη Κατσέλη

Αιφνιδιαστικά ό Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αφαίρεσε τον τομέα της Ναυτιλίας από την ευθύνη της  υπουργού κ Κατσέλη εκχωρώντας τον στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια της Υπουργού.

Σύντομα μάλιστα αφού δαπανήθηκε αρκετός χρόνος για την κάμψη ή ακόμα και την παράκαμψη των αντιρρήσεων της κ Κατσέλη, θα δημοσιευτεί και το σχετικό ΦΕΚ με το προεδρικό διάταγμα που θεσπίζει την αλλαγή.

Κυβερνητική πηγή πάντως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα αναφέροντας ότι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας του Λιμενικού στο ΥΠΠΟ συμπαρέσυρε και αυτή της Ναυτιλίας, αλλά δεν πρόκειται για ουσιαστική αλλαγή αφού η κ. Κατσέλη θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στα Συμβούλια των ευρωπαίων υπουργών.

Η κ Κατσέλη, που μάλλον αποδείχθηκε αντιεπικοινωνιακή για τους εφοπλιστές σε σχέση με τον συνάδελφό της κ Χρυσοχοΐδη, διατηρεί μόνο την ευθύνη για τα λιμάνια και την ακτοπλοΐα, αφού οι άγονες γραμμές παραμένουν στην αρμοδιότητα του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Σηφουνάκη.

Η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας εμφανίστηκε απολύτως αρνητική στην παραπάνω μεταβολή, αλλά η τελική  απόφαση που στην ουσία την παρέκαμψε, φαίνεται να έλαβε σάρκα και οστά σε χωριστή σύσκεψη αποτελούμενη από τον Πρωθυπουργό, του υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χ. Παμπούκη αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Η παραπάνω πάντως αναδιανομή αρμοδιοτήτων θα  δώσει και το χρονοδιάγραμμα και για άλλα ζητήματα όπως τη δημιουργία της Ελληνικής Ακτοφυλακής την διάλυση της Ελληνικής Αγροφυλακής, τη σύσταση και του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και κάποιες μεταβατικές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο