Αρχική | Ελλάδα | Οι πτήσεις που "χάθηκαν" στην υφαιστειακή σκόνη

Οι πτήσεις που "χάθηκαν" στην υφαιστειακή σκόνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι πτήσεις που "χάθηκαν" στην υφαιστειακή σκόνη

Ανάμεσα στους χιλιάδες επιβάτες που ταλαιπωρούνται τις δύο τελευταίες μέρες στα αεροδρόμια, εξαιτίας της ακύρωσης πτήσεων λόγω της ηφαιστειακής σκόνης, είναι και μερικοί από τους ισχυρότερους ηγέτες του κόσμου.

Έτσι, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ενδέχεται να καθυστερήσει να επιστρέψει στην πατρίδα της σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, από τις ΗΠΑ, όπου αρχικά συμμετείχε στη διάσκεψη για τα Πυρηνικά και στη συνέχεια μετέβη στην Καλιφόρνια. Δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο αεροδρόμιο θα κατευθυνθεί η πτήση της Μέρκελ.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη διάσκεψη, παρέμεινε μία ημέρα παραπάνω στη Νέα Υόρκη και έφθασε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη. Οι βοηθοί του αναζητούν τρόπους μετάβασης στον προορισμό τους.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπινλτ, ταξίδεψε αεροπορικώς από τις ΗΠΑ στο Λονδίνο και χθες με το τρένο Eurostar στις Βρυξέλλες, αλλά, όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας, διαπίστωσε ότι οι πτήσεις είχαν ματαιωθεί. Τελικά, ο Μπιλντ συνέχισε το ταξίδι του οδικώς και διανυκτέρευσε στο Λούμπεκ της Βόρειας Γερμανίας.

Από τις ακυρώσεις πτήσεων εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας επηρεάστηκαν και τα βασιλικά ζεύγη της Σουηδίας και της Νορβηγίας, που αναγκαστικά θα ταξιδέψουν σήμερα με τρένο στη Δανία, για να παραστούν στον εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας Μαργκρέτε.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος της προεδρικής καγκελαρίας της Πολωνίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η καθυστέρηση τέλεσης της κηδείας του Λεχ Κατσίνσκι και της συζύγου του, που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, «αποτελεί σοβαρό ενδεχόμενο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και δεκάδες άλλοι ξένοι ηγέτες πρόκειται να παραστούν στην κηδεία που θα τελεστεί στην Κρακοβία, στον καθεδρικό ναό της Βαβέλ. Σήμερα το πρωί το αεροδρόμιο της Κρακοβίας ήταν ακόμα ανοικτό.

Μετ' εμποδίων οι εναέριες μετακινήσεις σήμερα  και από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ακυρώνονται συνολικά 47 πτήσεις από και προς πολλές χώρς της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται οι πτήσεις προς Λονδίνο, Παρίσι, Αμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Μάντσεστερ, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Βαρσοβία και Ντίσελντορφ.

Μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί είχαν ακυρωθεί 5.000 πτήσεις. Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκτιμά ότι η γενική απαγόρευση πτήσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί.
Οι επιστήμονες πάντως εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στην υγεία των ανθρώπων εαν εισπνεύσουν την ηφαστειακή σκόνη






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο