Αρχική | Πολιτική | Δίνει απαντήσεις σήμερα ο Πρωθυπουργός

Δίνει απαντήσεις σήμερα ο Πρωθυπουργός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δίνει απαντήσεις σήμερα ο Πρωθυπουργός

Σε επίκαιρες ερωτήσεις για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, τα εθνικά κληροδοτήματα και το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας απαντά σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Η Αλέκα Παπαρήγα επικαλειται δημοσιεύματα για το διαχωρισμό του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό και το έγγραφο του Αμερικάνου διοικητή του ΝΑΤΟϊκού αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης που κηρύσσει το Αιγαίο ως «γκρίζα ζώνη». Όπως σημειώνει, προκαλούν ανησυχίες οι θέσεις που θεωρούν ότι οι ελληνοτουρκικές συζητήσεις για τις διαφορές των δύο χωρών ξεπερνούν το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Επίκαιρη ερώτηση για τα εθνικά κληροδοτήματα κατέθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Ομιχλώδες θεσμικό πλαίσιο, χαμηλά ή και ανύπαρκτα μισθώματα για ακίνητα, διάθεσή τους κατά το δοκούν και για σκοπούς που δεν προβλέπονται στις διαθήκες, μη τήρηση βιβλίων, είναι μερικά μόνον από τα μελανά σημεία που συνθέτουν το σημερινό καθεστώς διαχείρισης των κληροδοτημάτων, από το οποίο ζημιώνονται τόσο οι νόμιμοι δικαιούχοι, όσο και το Ελληνικό Δημόσιο» σημειώνει.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά τον Γιώργο Παπανδρέου ποιές εκτιμά ότι θα είναι οι συνέπειες των μέτρων και της ανάμειξης του ΔΝΤ στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας και πώς νομιμοποιείται η κυβέρνηση να υπαγάγει την χώρα στο ΔΝΤ, χωρίς συζήτηση στη Βουλή και χωρίς να έχει σχετική εντολή από το εκλογικό σώμα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο