Αρχική | Ελλάδα | Η λίστα θανάτου της τρομοκρατίας. Και ο Πρωθυπουργός!

Η λίστα θανάτου της τρομοκρατίας. Και ο Πρωθυπουργός!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η λίστα θανάτου της τρομοκρατίας. Και ο Πρωθυπουργός!

Ως ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα ερμηνεύονται και αξιολογούνται από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ τα ευρήματα στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι κυρίως της τηλεόρασης, δημόσιοι λειτουργοί και οικονομικοί παράγοντες βρίσκονται στις λίστες θανάτου που είχε καταρτίσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και βρέθηκαν από τις αρχές στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου Κ. Γουρνά.

Στους αναφερόμενους ως υποψήφιους στόχους υπάρχουν  πολιτικοί και δημοσιογράφοι ενώ σε κάποιους από αυτούς υπάρχει και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός τους, το οποίο και δείχνει ότι υπήρχε συνεχής παρακολούθηση.

Στις λίστες θανάτου περιλαμβάνονται πάνω από 30 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 πολιτικοί, 8 δημοσιογράφοι και 5 οικονομικοί παράγοντες. Μάλιστα, μεταξύ των ονομάτων βρίσκεται και αυτό του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη ο οποίος είχε γίνει στόχος της οργάνωσης το 2006.

Στο πορτ μπαγκάζ του Lancia Dedra -με αριθμό κυκλοφορίας ΙΝΕ 1629 που ήταν σταθμευμένο στη Νέα Φιλαδέλφεια- βρέθηκαν επίσης δύο πιστόλια Zastava των 9 χιλιοστών που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, δύο χρησιμοποιημένοι γεμιστήρες, 125 σφαίρες των 9 χιλιοστών, δύο σκληροί δίσκοι και τρεις φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρία πλαστά δελτία ταυτότητας και 119.240 ευρώ των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Στα ευρήματα συγκαταλέγονται και κατάλογοι με επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιριών (όπως λατομείων) που χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες για τις εργασίες τους, οδηγίες κατασκευής βομβών, κωδικοποιημένα στοιχεία κατανομής χρηματικών ποσών και ψηφιακές φωτογραφίες εσφραγίδων διαφόρων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Η αστυνομία έχει εστιάσει τις έρευνες στο πρόσωπο που υπάρχει και στις 3 πλαστές ταυτότητες, το οποίο θεωρεί πως είναι ασύλληπτο μέλος της οργάνωσης. Οι δύο από αυτές έχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία στο όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης, ενώ η τρίτη είναι στο όνομα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με βάση αυτές τις ταυτότητες οι τρομοκράτες νοίκιαζαν διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα ή γιάφκες.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε δύο διαμερίσματα του 5ου ορόφου σε πολυκατοικία επί της οδού Μήδεια 7 και Πάρου στην Κυψέλη. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, ένα στικάκι USB, μια βιντεοκάμερα και άλλα αντικείμενα.

Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί -μετά τις τυπικές απολογίες τους- οι 4 από τους 6 συλληφθέντες, ενώ σήμερα θα απολογηθούν και οι άλλοι δύο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο