Αρχική | Οικονομία | Στη Μαδρίτη αρχίζουν οι διαβουλεύσεις για τη βοήθεια

Στη Μαδρίτη αρχίζουν οι διαβουλεύσεις για τη βοήθεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στη Μαδρίτη αρχίζουν οι διαβουλεύσεις για τη βοήθεια

Το άτυπο, αλλά εξαιρετικά κρίσιμο υπουργικό Συμβούλιο, άναψε χθες το «πράσινο φως» στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου να ζητήσει όχι μόνο τις τεχνικές λεπτομέρειες για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, αλλά ένα σαφές και μακρόπνοο οικονομικό πρόγραμμα, που θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει στην περίπτωση που προσφύγει.

Και μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να «διευκρίνισε» στους δημοσιογράφους, ότι η επιστολή αφορά απλά συνομιλίες, αλλά μέχρι και ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου, ενημέρωσε χθες τους υπουργούς, με έμμεσο τρόπο, ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι θέμα χρόνου.

«Ήδη η συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ είναι γεγονός… Αυτοί οι τρεις θα παρακολουθούν και θα έχουν σημαντικό λόγο για την περαιτέρω πορεία μας», ήταν μερικά από αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου κατά το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο.
Έτσι, στη Μαδρίτη στρέφονται σήμερα όλα τα βλέμματα, καθώς διεξάγεται εκεί το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Παρόλο που στην ενημερωτική επιστολή, για  τα θέματα που θα συζητηθούν στο Eurogroup, δεν βρίσκεται το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας, όλα συγκλίνουν στο ότι θα εξεταστεί, ιδιαίτερα μετά την επιστολή – «προσκλητήριο» του κ. Παπακωνσταντίνου σε ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, θα  ενημερώσει τους ομολόγους του για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, για τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση και για το αντίστοιχο νομοθετικό έργο, για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στο τομέα υγείας και στο εργασιακό, αλλά και για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα κλειστών αγορών.

Ο  Στρος – Καν ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα έρθει κλιμάκιο του Ταμείου «για να αρχίσει διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές για τις πολιτικές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο ενός πολυετούς προγράμματος, σε περίπτωση που οι Αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν τέτοια βοήθεια».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο