Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | ΗΠΑ: Μέτρα υποστήριξης των ανέργων

ΗΠΑ: Μέτρα υποστήριξης των ανέργων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το νομοσχέδιο που επαναφέρει σε ισχύ τα μέτρα υποστήριξης των ανέργων, οι οποίοι είχαν μείνει αβοήθητοι, όσο διαρκούσε η έντονη διαμάχη στη Γερουσία για τις δημόσιες δαπάνες.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε (με 289 ψήφους υπέρ και 112 κατά) το νομοσχέδιο για την υποστήριξη των ανέργων και το στέλνει στον πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα, για υπογραφή, ενώ είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία λίγες ώρες νωρίτερα, ύστερα από καθυστέρηση εβδομάδων.

Με την ανεργία να βρίσκεται στο 9,7%, περίπου 6,1 εκατομμύρια Αμερικανοί εξαρτώνται από τις κρατικές επιδοτήσεις για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους καθώς αναζητούν νέα δουλειά σε μία οικονομία που ανακάμπτει από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 70 χρόνων.

Οι επιδοτήσεις, που κατά μέσον όρο είναι περίπου 300 δολάρια την εβδομάδα, είχαν σταματήσει για περισσότερους από 200.000 Αμερικανούς ανέργους στις 5 Απριλίου, όταν ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Τομ Κόμπουρν, «μπλοκάρισε» την ψηφοφορία πριν κλείσει το κογκρέσο για διακοπές δύο εβδομάδων.

Ο Κόμπουρν και άλλοι Ρεπουμπλικανοί υποστήριζαν ότι το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από πηγές που δεν επιβαρύνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, που εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

Οι δημοκρατικοί από την άλλη πλευρά υποστήριζαν ότι η βοήθεια στους ανέργους θεωρείτο πάντα μία έκτακτη δαπάνη, ιδιαιτέρως σε περιόδους υψηλών ποσοστών ανεργίας.

Τελικώς τρεις Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και ζήτησε από το Κογκρέσο την περαιτέρω παράταση ισχύος των μέτρων στήριξης των ανέργων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο