Αρχική | Κόσμος | Δεκάδες νεκροί μαθητές στο σεισμό της Κίνας

Δεκάδες νεκροί μαθητές στο σεισμό της Κίνας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεκάδες νεκροί μαθητές στο σεισμό της Κίνας

Τουλάχιστον 66 μαθητές έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό που έπληξε τη δυτική Κίνα την Τετάρτη. Περισσότεροι από 617 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και σε περίπου 10.000 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Οι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρουν επιζώντες σκάβοντας στα συντρίμμια ακόμα και με γυμνά χέρια. Ο παγωμένος καιρός αλλά και η αποπνικτική ατμόσφαιρα έχουν κάνει πολύ δύσκολη τη διαδικασία ανεύρεσης επιζόντων.

Ο Ουάνγκ Γιούμπο, υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της επαρχίας Τσινγκάι διευκρίνισε πως από τον σεισμό κατέρρευσαν τουλάχιστον 11 σχολεία. Δεκάδες γονείς περιμένουν με αγωνία νέα για τα παιδιά τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Την ώρα του σεισμού, οι μαθητές είχαν τελειώσει το μάθημα της γυμναστικής και οι περισσότεροι έπαιρναν το πρωινό τους στην καντίνα του σχολείου ή καθάριζαν τις αίθουσες διδασκαλίας» δήλωσε ο λυκειάρχης σχολείου. «Ορισμένοι βρίσκονταν ακόμα στους κοιτώνες τους» συμπλήρωσε.

Οι διασώστες κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανό ένα κοριτσάκι που βρισκόταν 12 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο