Αρχική | Αθλητικά | Κόσμος | Εκκενώνουν χωριά για να αποφύγουν τη λάβα από έκρηξη ηφαιστείου

Εκκενώνουν χωριά για να αποφύγουν τη λάβα από έκρηξη ηφαιστείου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εκκενώνουν χωριά για να αποφύγουν τη λάβα από έκρηξη ηφαιστείου

Οι Ισλανδικές αρχές απομάκρυναν 800 άτομα από τις κατοικίες τους καθώς επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου που βρίσκεται στον παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ της Ισλανδίας.

Το ισλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RUV μετέδωσε στην ιστοσελίδα του ότι η εκκένωση της περιοχής αποτελεί "προληπτικό μέτρο" εξαιτίας "της αυξημένης ηφαιστειακής δραστηριότητας στην κορυφή του παγετώνα. Ωστόσο προσέθεσαν ότι δεν έχουν ακόμα τα κατάλληλα στοιχεία για να το επιβεβαιώσουμε αφού οι εναέριες ενισχύσεις απέτυχαν λόγω πυκνής συννεφιάς.

Τον περασμένο μήνα, η έναρξη της πρώτης από το 1823 έκρηξης του ηφαιστείου του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ προκάλεσε την απομάκρυνση 600 κατοίκων της περιοχής.

Η αραιοκατοικημένη αυτή ζώνη βρίσκεται σε απόσταση 125 χιλιομέτρων ανατολικά του Ρέικιαβικ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Morgunbladid ήδη οι ποταμοί στην περιοχή δείχνουν φθορά του εδάφους.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο