Αρχική | Τράπεζες | Ελλάδα | Εθνική Τράπεζα | Απόστολος Ταμβακάκης: Υπερβολές τα περί φυγής των καταθέσεων

Απόστολος Ταμβακάκης: Υπερβολές τα περί φυγής των καταθέσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Εξαιρετικά υπερβολικά χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα περί φυγής των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου με θέμα "Προγράμματα Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων" ο κος. Ταμβακάκης δήλωσε ότι η κατάσταση στο εγχώριο πιστωτικό σύστημα είναι πολύ καλύτερη από όσο παρουσιάζεται με τη ρευστότητα να βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

"Το τραπεζικό σύστημα θα αντέξει" τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΤΕ προσθέτοντας τους πολύ υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας οι οποίοι κατά μέσο όρο είναι πάνω από 9% (TIER 1).

Η ενεργειακή αναβάθμιση

Σε συνεργασία με το ΤΕΕ η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων όπου θα χρηματοδοτηθούν όσα νοικοκυριά θελήσουν να αξιοποιήσουν τα προνόμια του προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους καθώς και όσοι μηχανικοί χρειαστούν κεφάλαια κίνησης για την απαιτούμενη ρευστότητα της επιχείρησής τους κατά τη φάση υλοποίησης των έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Η Εθνική συμμετέχοντας στη σχετική προσπάθεια όχι μόνο θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα αλλά ανακοίνωσε και μια νέα πρωτοβουλία για το ίδιο θέμα το πρόγραμμα "Ενεργειακή Εθνοστέγη" το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης για όσους το επιλέξουν.

Εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος ανέρχονται στους 100.000. Η τράπεζα χρηματοδοτεί μεγάλες επενδύσεις συνολικής αξίας 1,44 δις. ευρώ σε αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες βιοαερίου και βιομάζας, με δανειοδότηση συνολικού ύψους 855 εκατ. ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr