Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Η Toyota αναστέλει τις πωλήσεις Lexus GX 460 λόγω ασφαλείας

Η Toyota αναστέλει τις πωλήσεις Lexus GX 460 λόγω ασφαλείας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Toyota αναστέλει τις πωλήσεις Lexus GX 460 λόγω ασφαλείας

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ ενός από τα αυτοκίνητα πολυτελείας της.

Η αναστολή των πωλήσεων πάρθηκε  μετά από προειδοποίηση  μιας οργάνωσης καταναλωτών των ΗΠΑ, προς τους πελάτες της,  να μην αγοράσουν  το Lexus GX 460, λόγω των φόβων ότι θα μπορούσε να ανατραπεί.

Την αναστολή των πωλήσεων του τετρακίνητου αυτοκίνητου πολυτελείας ζήτησε από τους   αντιπροσώπους της Toyota Motor Corp η οργάνωση καταναλωτών μετά από ένα  δημοσίευμα του περιοδικού Consumer Reports που ανέφερε ότι το εν λόγω μοντέλο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών.

"Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το θέμα με το GX 460 και είμαστε αποφασισμένοι να το εξετάσουμε", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, Μαρκ Τέμπλιν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το δημοσίευμα στο περιοδικό επισημαίνει ότι το μοντέλο,σύμφωνα με τα τεστ οδήγησης, είναι επικίνδυνο καθώς υπάρχουν πιθανότητες να τουμπάρει. Το μη κερδοσκοπικό Consumer Reports, αναφέρει επίσης ότι ποτέ από το 2001 δεν έχει γράψει ανάλογο δημοσίευμα επικινδυνότητας οχήματος.

Μέχρι στιγμής η Τoyota έχει πουλήσει πέντε χιλιάδες μοντέλα GX 460 στις ΗΠΑ σε διάστημα τριών μηνών.

Πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια ελαττωματικά οχήματα παγκοσμίως, ενώ το Αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών της επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων με την αιτιολογία ότι καθυστέρησε να ενημερώσει για τα ελαττωματικά της μοντέλα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποφασίσει έως το τέλος της εβδομάδας για το αν θα προσβάλλει την απόφαση για την επιβολή χρηματικού προστίμου.

Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της Toyota τον Μάρτιο αυξήθηκαν 41% μετά από μείωση δύο μηνών, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε κίνητρα για την αγορά των μοντέλων της, όπως άτοκα δάνεια και μισθώσεις με έκπτωση. Στα στοιχεία του Μαρτίου οι πωλήσεις του Lexus αυξήθηκαν 42%. Τον περασμένο μήνα οι πωλήσεις του GX τριπλασιάστηκαν στις 1.785 και σημείωσαν σχεδόν τριπλάσια άνοδο το πρώτο τρίμηνο φθάνοντας στις 4.787 οχήματα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο