Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Απερρίφθη αίτημα του Χ.Καστανίδη να τεθεί σε αργία Ν. Ζαγοριανός

Απερρίφθη αίτημα του Χ.Καστανίδη να τεθεί σε αργία Ν. Ζαγοριανός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με ψήφους 48 έναντι 19 απερρίφθη και το δεύτερο αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για να τεθεί σε προσωρινή αργία ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ήταν 68 από τους συνολικά 70 Αρεοπαγίτες.

Mε το έγγραφό του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο κ. Ζαγοριανός δεν θα ετίθετο σε προσωρινή αργία, με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εις βάρος του.

Κατά του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, επειδή δεν εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για την υπόθεση του C-41, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, λόγω μη χορηγήσεως αντιγράφων της δικογραφίας της υπόθεσης της Siemens στους δικηγόρους των εμπλεκομένων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο