Αρχική | Οικονομία | Πάλι ανοδικά κινείται το spread

Πάλι ανοδικά κινείται το spread

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πάλι ανοδικά κινείται το spread

Ανοδικά κινείται σήμερα το spread του δεκαετούς ομολόγου, που φτάνει αυτή την ώρα τις 391 μονάδες.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε μέχρι τις 391 μονάδες βάσης στο υψηλότερο της συνεδρίασης. Νωρίτερα άνοιξε στις 367.

Το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου αυξήθηκε μέχρι το 6,98%, ενώ άνοιξε στο 6,84%.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, το spread είχε διολισθήσει μέχρι τις 322 μονάδες.

Σύμφωνα με την ιαπωνική τράπεζα Nomura η πολιτική αβεβαιότητα σε σχέση με τη διάσωση, αλλά και οι ανησυχίες για επιπλέον έκδοση ομολόγων που πιθανόν να χρειαστεί να κάνουν οι χώρες ώστε να χρηματοδοτήσουν την Ελλάδα θα διατηρήσουν τη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων.

"Η αγορά θα παραμείνει ανικανοποίητη και πιθανόν να τεστάρει τη συνεκτικότητα των χωρών μελών στις προσπάθειες τους να παρέχουν τη διάσωση μέσα απ' τη διατήρηση της πίεσης στα ελληνικά ομόλογα", τονίζουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Nomura.

Τέλος οι αναλυτές εκφράζουν το εξής ερώτημα: "Υπάρχει ένα σχέδιο για τις υπόλοιπες περιφερειακές οικονομίες εάν οι πιέσεις της αγοράς φύγουν απ' την Ελλάδα και στραφούν αλλού;

Μέχρι τώρα, οι υπόλοιπες περιφερειακές οικονομίες έχουν παραμείνει σχετικά ανεπηρέαστες απ' την ελληνική κρίση. Παρ' όλα αυτά τα spreads αυξήθηκαν χθες".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο