Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Όλι Ρεν: "Το ευρώ ήταν και θα είναι μια επιτυχημένη ιστορία"

Όλι Ρεν: "Το ευρώ ήταν και θα είναι μια επιτυχημένη ιστορία"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Όλι Ρεν: "Το ευρώ ήταν και θα είναι μια επιτυχημένη ιστορία"

Την διαβεβαίωση ότι το ευρώ θα βγει αλώβητο από την δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας εξέφρασε στην φιλανδική εφημερίδα lltalehti ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Ωστόσο σημείωσε ότι η Ε.Ε. πρέπει να εγγυηθεί ότι η κρίση δεν θα εξαπλωθεί.

«Θα ξεπεράσουμε την δοκιμασία και θα διδαχθούμε από όσα συνέβησαν. Το ευρώ ήταν και θα είναι μια επιτυχημένη ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα κέντρα αποφάσεων πρέπει να ενεργήσουν με υπευθυνότητα και με στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της "πυρκαγιάς" της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη δεσμευτεί γι αυτό και οι μηχανισμοί υποστήριξης είναι έτοιμοι αν και όταν θα χρειαστούν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ρεν γνωστοποίησε ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σύντομα μια νέα πρόταση για το πως θα βελτιωθεί ο οικονομικός συντονισμός των χωρών της Ευρωζώνης και η παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

 






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο