Αρχική | Οικονομία | Έλεγχο με διασταυρώσεις στοιχείων από την εφορία

Έλεγχο με διασταυρώσεις στοιχείων από την εφορία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έλεγχο με διασταυρώσεις στοιχείων από την εφορία

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν 2.297 επιχειρήσεις-σφραγίδες χωρίς την παραμικρή δραστηριότητα αλλά και όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν δηλώσεις ΦΠΑ, εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις από χρόνο σε χρόνο, χρησιμοποιούν «παράθυρα» ενδοκοινοτικής αποφυγής ή έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για 26.165 φορολογουμένους που χρωστούν στο Δημόσιο 519 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν ακίνητη περιουσία 5,229 δισ. ευρώ. Οπως δείχνουν στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, από τους 26.165 φορολογουμένους 63 χρωστούν στο Δημόσιο περισσότερα από 100.000 ευρώ ο καθένας, 99 χρωστούν από 50.000 έως 100.000 ευρώ, 435 χρωστούν από 20.000 έως 50.000 ευρώ, 924 από 10.000 έως 20.000 ευρώ και 2.394 από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Γι΄ αυτούς επιστρατεύονται κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων ώστε να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών λειτουργούν πλέον σε πλήρη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που τους προμηθεύει με αποτελέσματα διασταυρώσεων για τον εντοπισμό φοροφυγάδων. Χθες, σε σύσκεψη της Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών με αντικείμενο το σχέδιο

ηλεκτρονικών διασταυρώσεων στοιχείων, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διασταυρώσεων του τελευταίου διμήνου που αφορούν μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ, φοροδιαφυγή ενδοκοινοτικού ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ, σημαντικές διαφοροποιήσεις στοιχείων δηλώσεων ΦΠΑ μεταξύ των τελευταίων ετών, ληξιπρόθεσμες οφειλές με ακίνητα και εντοπισμό ανενεργών επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα αυτών των διασταυρώσεων έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο