Αρχική | Πολιτική | Κόσμος | Σε κλοιό o πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Σε κλοιό o πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έκκληση για διάλυση του κοινοβουλίου απηύθυνε ο αρχηγός τους στρατού της Ταϊλάνδης, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και διαδηλωτών.
Ο πρωθυπουργός Αμπχισίτ Βετζατζίβα δέχεται πιέσεις για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Παράλληλα, η εκλογική επιτροπή αποφάνθηκε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του κόμματος του Αμπχισίτ για παράνομες δωρεές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπανγκόκ Ποστ Ντέιλι, επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζεται, τονίζει πως ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να διαλύσει το κοινοβούλιο σε έξι μήνες-τρείς μήνες νωρίτερα από την προηγούμενη πρότασή του-και να προκηρύξει εκλογές έως τα τέλη του 2011.

Χθες, εκπρόσωπος της κυβέρνησης τόνισε πως έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την αντιπολίτευση, ακόμη όμως δεν πληρούνται οι συνθήκες για επίσημες συνομιλίες. "Όσο εξακολουθούν να παραβιάζουν τους νόμους, κάτι τέτοιο δυσκολεύει", τόνισε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κινήματος των κόκκινων πουκάμισων Γουένγκ Τοτζικάρν δήλωσε χθες "εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με δολοφόνους. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα".

Το κίνημα των κόκκινων πουκάμισων υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είναι παράνομη και έχουν δεσμευτεί να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του στρατού και των διαδηλωτών το Σάββατο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο