Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κέρδη για τρίτη ημέρα καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμφώνησαν στην οριστικοποίηση των λεπτομερειών για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,80% και διαμορφώνεται στα 1,3617 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευτρωζώνης υποσχέθηκαν δάνεια ύψους 45 δισ. ευρώ σε επιτόκια χαμηλότερα της αγοράς προκειμένου να διασώσουν την υπερχρεωμένη Ελλάδα και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ο Olan Caperina, διαχειριστής κεφαλαίων στην Bank of the Philippine Islands, η οποία διαχειρίζεται 9,7 δισ. δολάρια, τονίζει ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα δίνουν ώθηση στην αγορά, καθώς καθησυχάζουν τις ανησυχίες για μια χρεοκοπία.

Ακόμη, ο David Keeble, επικεφαλής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος της Credit Agricole, σχολίασε ότι "είναι πολύ θετικό. Έχουμε κάποια συγκεκριμένα νούμερα, και αυτό είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η αγορά".

Την ίδια στιγμή, η υποχώρηση του δολαρίου ενισχύει την αγορά εμπορευμάτων, με το χαλκό να διαπραγματεύεται υψηλότερα από το επίπεδο των 8.000 δολαρίων ανά τόνο, ενώ και το αλουμίνιο σημειώνει άνοδο 0,7% στα 2.422 δολάρια ανά τόνο.

Ακόμη, το πετρέλαιο ενισχύεται για πρώτη ημέρα στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων, στα 85,27 δολάρια το βαρέλι.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο