Αρχική | Ελλάδα | Ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλαδικές

Ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλαδικές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο αριθμός των εισακτέων στις Πανελλαδικές

Ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με πέρσι θα είναι ο αριθμός των εισακτέων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε χθες και το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ημερήσια και εσπερινά γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ.

Τέλος στις 31 Μαΐου

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ημερήσια Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια θα αρχίσουν στις 14 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Όσον αφορά στους υποψηφίους από τα εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 15 Μαΐου, πάλι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας και θα ολοκληρωθούν στις 29 Μαΐου με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Η εξέταση στα ειδικά μαθήματα θα γίνει από 24 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, ενώ τα μαθήματα ειδικότητας για τα ΕΠΑΛ θα εξεταστούν από 25 Μαΐου έως 9 Ιουνίου. Τέλος, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν για τη Γ’ τάξη των ημερήσιων Γενικών Λυκείων από 2 έως 18 Ιουνίου και για την Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων από 1 μέχρι και 18 Ιουνίου.

Συν 460 θέσεις

Όσον αφορά στον αριθμό των θέσεων, αυτός φθάνει στις 84.690, αυξημένος κατά 460 θέσεις σε σχέση με πέρσι. Για τα πανεπιστήμια, οι θέσεις είναι 40.750 (πέρσι ήταν 40.770, άρα φέτος μειώθηκαν κατά 20) και για τα ΤΕΙ, την ΑΣΠΑΙΤΕ και τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΑΣΤΕ) 43.940 (πέρσι ήταν 43.460, ήτοι φέτος αυξήθηκαν κατά 480).

Στο συνολικό αριθμό περιλαμβάνονται και οι 290 θέσεις που παρέχουν τα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας και το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ, που δεν συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό. Παράλληλα, στον αριθμό αυτό προστίθενται 1.405 θέσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, περίπου 1.650 στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, 40 για την Πυροσβεστική Ακαδημία και περίπου 670 θέσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θέσεων στις 88.455.

Οι διεκδικητές

Από αυτές τις θέσεις (μείον τις 290 των σχολών καλών τεχνών), το 90% των πανεπιστημίων και το 69% των ΤΕΙ θα διεκδικήσουν περίπου 93.000 υποψήφιοι από τα ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ, αλλά και υποψήφιοι προηγουμένων ετών, το 10% θα κατανεμηθεί σε υποψηφίους (υπολογίζονται περί τις 11.000) προηγουμένων ετών που απλώς θα επανακαταθέσουν μηχανογραφικό, το 2,5% των θέσεων αφορά στους περίπου 1.100 υποψηφίους από προηγούμενα έτη, αποφοίτους του β’ κύκλου των ΤΕΕ, το 17% των θέσεων στα ΤΕΙ έχει κρατηθεί για τελειόφοιτους και απόφοιτους της α’ ομάδας των ημερησίων ΕΠΑΛ, οι οποίοι υπολογίζονται σε 16.500, το 0,5% των θέσεων των ΤΕΙ θα διεκδικήσουν οι περίπου 165 απόφοιτοι β’ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ και το 1% των θέσεων στα ΤΕΙ θα διεκδικήσουν οι περίπου 470 υποψήφιοι από τη δ’ τάξη των εσπερινών ΕΠΑΛ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο