Αρχική | Οικονομία | Ανακούφιση στη κυβέρνηση από τη συμφωνία για το δάνειο

Ανακούφιση στη κυβέρνηση από τη συμφωνία για το δάνειο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανακούφιση στη κυβέρνηση από τη συμφωνία για το δάνειο

«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, καθώς, όπως είπε, το πλαίσιο στήριξης πήρε συγκεκριμένη μορφή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε απρόσκοπτα από τις αγορές, συμπλήρωσε.

«Το μήνυμα σήμερα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των χωρών έχει, ήδη, αναγνωρίσει τις προσπάθειες που κάνει η χώρα, ιδιαίτερα μετά από τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2010», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατέληξε λέγοντας:

«Η σημερινή απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη. Είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας των τελευταίων μηνών και δείχνει την εμπιστοσύνη που έχουν πλέον οι Ευρωπαίοι εταίροι μας στην Ελλάδα.»

Οι τελικές ρυθμίσεις για τους όρους δανεισμού

Τις τελικές ρυθμίσεις του δανείου που θα πάρει από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ η χώρα μας, εφόσον ενεργοποιήσει τον μηχανισμό στήριξης , αποφασίζει σήμερα τετραμελής επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε την Κυριακή ο Όλι Ρεν οι όροι του δανείου θα διευκρινιστούν τη Δευτέρα σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το ΔΝΤ.

Χθες μετά από κοινή ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του επιτροπου της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, η χώρα μας θα μπορεί να δανεισθεί για φέτος από τα κράτη της ευρωζώνης ποσό ύψους 30 δις. ευρώ  με σταθερό επιτόκιο περίπου 5% ενώ θα δοθεί και επιπλέον ποσό 15 δις ευρώ από το ΔΝΤ.

Θετικές εξάλλου είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις των αγορών στην Ασία μετά την ανακοίνωση του δανείου. Η τιμή του ευρώ στις συνεδριάσεις της Δευτέρας στην Ασία, έφτασε στα μεγαλύτερα επίπεδά της το τελευταίο δίμηνο, ενώ οι τιμές των μετοχών έπιασαν τις υψηλότερες τιμές στους τελευταίους 22 μήνες.

Συγκεκριμένα η ισοτιμία του ευρώ αυξήθηκε κατά 1,3% φθάνοντας στο 1,3665.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο