Αρχική | Ελλάδα | Νέα απεργία των δικηγόρων από σήμερα

Νέα απεργία των δικηγόρων από σήμερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα απεργία των δικηγόρων από σήμερα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι από σήμερα και για τις τρεις επόμενες ημέρες (μέχρι την Πέμπτη) θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, μετά από απόφαση που έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την επιβολή ΦΠΑ στη δικηγορική ύλη αλλά και για την αμφισβήτηση που δέχεται ο κλάδος, εξαιτίας της παραπληροφόρησης που θεωρούν ότι βλάπτει το κύρος τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας «αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών.

Οι ίδιοι δήλωσαν έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των Συλλόγων «σε όσους επιθυμούν τη μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος - λειτουργήματος, καθώς και τη μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο