Αρχική | Πολιτική | Γ. Παπανδρέου: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το ευρώ

Γ. Παπανδρέου: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γ. Παπανδρέου: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το ευρώ

Την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες εξέφρασε από την Κύπρο ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι "με τη σημερινή απόφαση η Ευρώπη στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα: Ότι κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα".

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι "η ΕΕ ήταν, είναι και παραμένει μία κοινότητα κοινών αξιών, κοινών στόχων και αλληλεγγύης".

Νωρίτερα η Σύνοδος του Eurogroup στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το μεσημέρι οι υπουργοί οικονομικών των χωρών μελών αποφάσισε τη χορήγηση διμερών δανείων προς την Ελλάδα, ύψους 30 δισ. ευρώ για τον πρώτο χρόνο και με επιτόκιο κοντά στο 5%.

Την ανακοίνωση έκαναν ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν.

Ο κ. Γιουνκέρ, πάντως, επισήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για ενεργοποίηση του μηχανισμού, προσθέτοντας ότι είναι στο χέρι της Ελλάδας το πότε θα ζητήσει βοήθεια.

Οι όροι του δανείου θα διευκρινιστούν τη Δευτέρα σε συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, είπε ο Όλι Ρεν και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το ΔΝΤ.

 Σε δηλώσεις του από την Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε σημαντικές τις αποφάσεις και τόνισε, για άλλη μία φορά, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ακόμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, παρά το γεγονός ότι αυτός είναι άμεσα διαθέσιμος.

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός στήριξης περιλαμβάνει συντονισμένα διμερή δάνεια και ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει σύσκεψη για το θέμα στις Βρυξέλλες, ενώ τόνισε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup αποτελούν αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλει η Ελλάδα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο