Αρχική | Πολιτική | Μ. Χρυσοχοΐδης: «Ζούμε μια ωμή, φασιστική βία»

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Ζούμε μια ωμή, φασιστική βία»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Ζούμε μια ωμή, φασιστική βία»

Την ανησυχία του για την μετάλλαξη της τρομοκρατίας, την οποία αποκαλεί «παλιά γάγγραινα», εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» (πριν προφανώς από τις τελευταίες εξελίξεις). Ο ίδιος σημειώνει ότι  ζούμε μια «ωμή, φασιστική και χαοτική βία» και τονίζει με έμφαση:

«Το περιστατικό με το θάνατο του 15χρονου μετανάστη στα Πατήσια εκπέμπει έναν ισχυρό συμβολισμό –η τρομοκρατία μας αφορά όλους, στρέφεται εναντίων όλων μας και ζητεί την έμπρακτη καταδίκη όλων μας».

 Ο υπουργός  περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της ΕΛΑΣ προκειμένου η αστυνόμευση στην πρωτεύουσα να γίνει εμφανής. «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας εγκαταλείφθηκε και σταδιακά υποβαθμίστηκε.

Πράγματι, σήμερα ο πολίτης αντιμετωπίζει καταστάσεις που προκαλούν θλίψη, οργή και ανασφάλεια. (...) Απαιτεί εδώ και τώρα δράσεις – κοινωνικές, υγειονομικές, προνοιακές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, πολεοδομικές. Το μυστικό είναι ο συντονισμός. Αν συνεργαστούμε, θα πετύχουμε».

 Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νέα ομάδα «Δίας» που έχει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε συμβάντα, ενώ ερωτηθείς για την κατάσταση  που υπήρχε όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δηλώνει ότι βρήκε «μια αστυνομία που είχε όλα τα συμπτώματα που απέκτησε ο ευρύτερος δημόσιος τομέας επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, με κυρίαρχο το πρόβλημα της παραίτησης».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο