Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Ο Α. Σαμαράς έδωσε βάρος στα θέματα της «πράσινης ενέργειας»

Ο Α. Σαμαράς έδωσε βάρος στα θέματα της «πράσινης ενέργειας»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματός του στην Κοζάνη.

Ο κ Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της «πράσινης ενέργειας»  και τόνισε ότι επί των ημερών της ΝΔ έγινε η μεγάλη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μέσα σε 5 χρόνια, από το 2004 ως το 2009, η διείσδυση των Ανανεώσιμων πηγών κάθε μορφής τριπλασιάστηκε.Από τα 544 μεγαβάτ έφτασε τα 1428 μεγαβάτ. Ενώ η εγκαταστημένη ισχύς φωτοβολταϊκών αυξήθηκε κατά 150 φορές,από 0,3 μεγαβάτ σε 45,7 μεγαβάτ.

Οσο για την «πράσινη ανάπτυξη» παρατήρησε πως «δεν αρκεί να είναι «Πράσινη», πρέπει να είναι και Ανάπτυξη. Δεν αρκεί να στρέφεται σε ανανεώσιμες πηγές. Πρέπει να πληροί και όρους ανταγωνιστικότητας. Δεν αρκεί να παράγει ενέργεια. Πρέπει να παράγει φθηνή ενέργεια. Αλλιώς δεν δημιουργούμε Ανάπτυξη - Πράσινη ή οποιουδήποτε χρώματος. Δημιουργούμε νέα γενιά προβληματικών και κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων. Που δεν μπορεί να τις αντέξει ο δημόσιος Προϋπολογισμός, τόνισε.

Στη συνέχεια παρουσίασε δέκα αρχές που σηματοδοτούν τη θέση της ΝΔ για την Ενεργειακή Πολιτική και το Περιβάλλον και υπογράμμισε ότι το μήνυμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού είναι ανάπτυξη με αειφορία.

Ειδικά για το θέμα του λιγνίτη,που αφορά την περιοχή της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας,επισήμανε:

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το λιγνίτη. Μπορούμε όμως να τον κάνουμε φιλικό προς το περιβάλλον.Σήμερα υπάρχουν τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, παγιδεύουν το διοξείδιο του άνθρακα, εξουδετερώνουν την αιθάλη.Ακόμα κι αν συνυπολογίσουμε το κόστος αυτών των τεχνολογιών και πάλι το κόστος της ενέργειας από λιγνίτη είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι από άλλες πηγές. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι αυτό που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ, να διαλέξουμε ανάμεσα στις ανανεώσιμες πηγές και τους εγχώριους υδρογονάνθρακες.

Το πρόβλημα είναι να παράγουμε φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές. Το πρόβλημα είναι να κάνουμε την πιο φθηνή πηγή ενέργειας, από λιγνίτη, φιλική προς το περιβάλλον. Κι εδώ υπάρχουν οι απαραίτητες τεχνολογικές λύσεις. Δεν χρειάζεται «να ανακαλύψουμε τον τροχό»». Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου βρισκόμαστε σήμερα, έχει όλη την υποδομή για να γίνει το κέντρο ενεργειακών εξελίξεων ολόκληρης της χώρας.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στη Νομαρχία Κοζάνης με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νομού.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο