Αρχική | Ελλάδα | Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «ροζ κύκλωμα» στην Αθήνα

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «ροζ κύκλωμα» στην Αθήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ «ροζ κύκλωμα» στην Αθήνα

Επτά άτομα συνελήφθησανεκ των οποίων:  α) τέσσερις Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους και ο γνωστός στις αρχές και τη…νύχτα  Δ. Κ, κατηγορούμενοι  για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και «σωματεμπορία»

β) δύο αλλοδαπές γυναίκες για παράβαση του νόμου «περί εκδιδομένων προσώπων» και γ) ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για σωματεμπορία. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης καταζητούνται 9 ακόμα άτομα που διαδραμάτιζαν δευτερεύοντα ρόλο στη λειτουργία του κυκλώματος.

Η έρευνα  του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων ξεκίνησε πριν από περίπου 5 – 7 μήνες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οι πέντε 5 πρώτοι συλληφθέντες μαζί με τους αναζητούμενους συνεργούς τους είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον 46χρονο Δ.Κ.

Τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν νεαρές αλλοδαπές γυναίκες και τις έστελναν σε ερωτικά ραντεβού, σε ξενοδοχεία και οικίες της περιοχής της Αττικής, όπου τις οδηγούσαν άλλα μέλη της οργάνωσης που είχαν αναλάβει το ρόλο αυτό, μέσω δεκάδων αγγελιών (ροζ αγγελίες) που δημοσίευαν σε διάφορες πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες.

Στη συνέχεια οι γυναίκες παρέδιδαν το σύνολο της αμοιβής τους στους «οδηγούς-μέλη», οι οποίοι, αφού τους απέδιδαν ένα μικρό μέρος, παρέδιδαν τα υπόλοιπα στους «ταμίες» της οργάνωσης. Απογευματινές ώρες χθες πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση σε διάφορα μέρη της Αθήνας που οδήγησε στη σύλληψη των επτά κατηγορουμένων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο