Αρχική | Πολιτική | Σκληρή κόντρα στο εσωτερικό της ΝΔ

Σκληρή κόντρα στο εσωτερικό της ΝΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκληρή κόντρα στο εσωτερικό της ΝΔ

Στα άκρα μπορεί να φτάσουν οι εσωκομματικές κόντρες στην ΝΔ με αιχμή την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να μην μετάσχει την Κυριακή στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, η οποία καλείται  να εγκρίνει τις καταστατικές αλλαγές που προωθεί η Ρηγίλλης.

Στην πρώην ΥΠΕΞ απάντησε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μιλώντας στη συνδιάσκεψη της Κοζάνης για την Ενεργειακή Πολιτική και το Περιβάλλον, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει κινήσεις εσωστρέφειας, χωρίς ωστόσο να υποχρεώνει κανέναν να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την Αναγέννηση του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε ότι «τη στιγμή αυτή -τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο- δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα» και ότι «η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της ΚΕ, δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία "νομής" κομματικής εξουσίας».

«Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι «τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας. Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη».

«Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και η συγκροτημένη πορεία του κόμματος προς την Αναγέννησή του αποτελούν υπόθεση πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος».

Και ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε: «Και κάτι ακόμα: Θέλω επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω, πώς συνεργοί σε έξω-θεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε. Η πορεία του κόμματος προς την Αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί».

Απουσία και του Π.Ψωμιάδη

Με επιστολή του προς το γραφείο του προέδρου της ΝΔ και τον γραμματέα του κόμματος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης ενημέρωσε ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Ζήτησε ωστόσο να μεταφερθεί η εκ μέρους του αποδοχή των αποφάσεων που θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο