Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Δικαστική έρευνα για τις αυτοκτονίες στην France Telecom

Δικαστική έρευνα για τις αυτοκτονίες στην France Telecom

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Έπειτα από έκθεση της επιθεώρησης εργασίας και μήνυση συνδικάτου για "έκθεση προσώπων σε κίνδυνο" και "ηθική κακοποίηση", που σχετίζονται με τις μεθόδους διοίκησης της διεύθυνσης της εταιρείας η γαλλική δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για το κύμα αυτοκτονιών στην France Telecom

Σύμφωνα με τον Ζαν-Πολ Τεσονιέρ, δικηγόρο του συνδικάτου Sud, η εισαγγελία του Παρισιού θα ξεκινήσει δικαστική έρευνα "τις προσεχείς ημέρες", η οποία θα ανατεθεί σε ανακριτή του Παρισιού, αρμόδιο για τη δημόσια υγεία.

Το 2008 και το 2009, ο αριθμός των αυτοκτονιών εργαζομένων στην France Telecom έφθασε στις 35, σύμφωνα με τη διεύθυνση και τα συνδικάτα. Σύμφωνα με παρατηρητήριο της εντατικοποίησης της εργασίας που δημιουργήθηκε από δύο συνδικάτα, 11 εργαζόμενοι έχουν αυτοκτονήσει από τον Ιανουάριο.

Οι θάνατοι αυτοί συνδέονται με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η διεύθυνση της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για να προσαρμόσει την πρώην κρατική μονοπωλιακή εταιρεία στον νέο κόσμο της τηλεφωνίας και του Ιντερνετ.

Τον Φεβρουάριο, έκθεση της επιθεώρησης εργασίας είχε κάνει λόγο για πιθανές παραβάσεις, σχετικές με έκθεση σε κίνδυνο προσώπων με την εφαρμογή εργασιακών σχημάτων που μπορούν να βλάψουν την υγεία των εργαζομένων, καθώς και για μεθόδους διαχείρισης που παραπέμπουν σε ηθική κακοποίηση.

Η επιθεώρηση εργασίας αναφέρεται συγκεκριμένα "στην πολιτική αναδιοργάνωσης και διαχείρισης" που εφαρμόζεται από το 2006 και τονίζει ότι η διεύθυνση της France Telecom έλαβε επανειλημμένα προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της στην υγεία των εργαζομένων.

Η έκθεση θέτει υπό κατηγορία τη διεύθυνση της εταιρείας, ανάμεσά τους και τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Ντιντιέ Λομπάρ.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο