Αρχική | Πολιτική | Θέμα διαγραφής απο την ΝΔ της Ντόρας Μπακογιάννη

Θέμα διαγραφής απο την ΝΔ της Ντόρας Μπακογιάννη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θέμα διαγραφής απο την ΝΔ της Ντόρας Μπακογιάννη

Η ανακοίνωση της κ Μπακογιάννη ότι δεν προτίθεται να μετάσχει στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής  αφού όπως είπε, δεν επιθυμεί με τη συμμετοχή της να αποτελέσει τμήμα της νεοδημοκρατικής εσωστρέφειας σε μια στιγμή κρίσιμη για την οικονομική επιβίωση της Ελλάδας, πιθανόν να δώσει έρεισμα στο Α. Σαμαρά για τη διαγραφή της.

Ο κ. Σαμαράς, με το αιτιολογικό ότι η πρώην υπουργός σαμποτάρει την ανασυγκρότηση του κόμματος, αντιμετωπίζει πολύ θετικά εισηγήσεις για άμεση παραπομπή της πρώην ΥΠΕΞ στο πειθαρχικό, μολονότι κάτι τέτοιο διαψεύδονταν από στελέχη της ηγετικής ομάδας.

Αντιπροσωπευτική της διάθεσης του κ. Σαμαρά για το θέμα θεωρείται και η επίσημη δήλωση του κόμματος που ανέφερε ότι: «Η συμμετοχή στις, προγραμματισμένες από καιρό, κομματικές διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους... λυπούμεθα γιατί η κ Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος -και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων του Νοεμβρίου- ως πεδίο «εσωστρέφειας» και ως “ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος”».

Σε έλλειμμα εποικοδομητικών προτάσεων απέδωσε η ηγετική ομάδα την απουσία της κ Μπακογιάννη, αν και η ίδια είχε επικαλεστεί ότι είναι κακή η εσωστρέφεια, ιδίως σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η ηγετική ομάδα επέμεινε πάντως, ότι οι όποιες  προτάσεις της για τις καταστατικές αλλαγές δεν επρόκειτο να γίνουν αποδεκτές από την Κ.Ε.

Από την πλευρά του το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη , βλέπει διεύρυνση του ρήγματος στις σχέσεις με την ηγεσία «που μοιάζει να αποτελεί αυτοσκοπό και λόγο ύπαρξης για κάποιους, αλλά η Ντόρα δεν θα αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για το 20% της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις», υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές.

Παρά τα πυρά τους για τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Δημ. Αβραμόπουλο, ως προς την πρόταση που και ο ίδιος, προεκλογικά, είχε υποβάλει για θέσπιση θητείας του προέδρου, αλλά και τη συμμετοχή και των «φίλων» του κόμματος στην εκλογή της ηγεσίας, οι βουλευτές του "στρατοπέδου" Μπακογιάννη συμφωνούν μεν με τη στάση της πρώην υπουργού, αλλά δήλωναν πως πιθανότατα οι ίδιοι θα παραστούν στην Κ.Ε.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο